• DĂRUIEŞTI ŞI PRIMEŞTI


    De multe ori ajungem la Biserică când nu putem face faţă unor lucruri ce ne apasă,sau pentru a ne ruga să resuşim la un examen şcolar,pentru a ne ruga să avem noroc sau pentru a îi cere lui Dumnezeu un anumit lucru.
    De foarte puţine ori mergem la Biserică să îi mulţumim lui Dumnezeu pentru binefaceri,pentru boli, necazuri, ispite...dar pentru acestea ne blestemăm pe noi, dorindu-ne chiar şi moartea; blestemăm pe alţii. Şi ne întrebăm "De ce mie?"
    De câte ori mergem la Biserică pentru a dărui ceva?Pentru a ajuta un om ce nu are ce mânca ,pentru a ajuta oamenii ce stau la uşa Bisericii şi cersesc ceva de mâncare?Biserica le ofera mâncare,le oferă un pahar cu apă...din puţinul Bisericii se oferă un colţ de pâine şi celor săraci.
    Noi cum ajutăm Biserica?
    Nu trebuie să uităm niciodată că trupul va părăsi această lume...şi că sufletul nostru trebuie să fie curat,împăcat cu noi înşine...să credem în Dumnezeu şi să ne rugăm mai mult.Să ajutăm oamenii nevoiaşi şi din puţinul nostru să dăm şi celui ce nu are deloc.
    Noi ce luăm cu noi atunci cand trupul părăseşte această lume?Luăm maşina,casa,avearea,banii?NU LUĂM NIMIC!!!!
    Ştiţi cum se spune:"Nu este sărac cel ce nu are bani...Este sărac cel ce nu Îl iubeşte şi nu crede în Dumnezeu!"
    Să încercăm să ajutăm şi noi prin pictarea unui sfânt la Biserica,să facem un prim pas către credinţă şi Dumnezeu.
    Să ştii că ai ajutat să se picteze un sfânt la Biserică este lucru mare...să ştii că esti ajutat de Dumnezeu,şi că iţi apropi un sfânt.
    Gândeşte-te ce bine ai face oamenilor ce intră în Biserică şi roagă,într-o biserică pictată şi tu să ştii că ai ajutat la pictarea ei.
    Gândeşte-te să faci bine...şi nu ce îţi faci bine.
    Gândeşte-te : DĂRUIEŞTI ŞI PRIMEŞTI.
    Ce ne spune Sfânta Evanghelie? "FERICIŢI CEI SĂRACI CU DUHUL, CĂ A LOR ESTE ÎMPARAŢIA CERURILOR." ; "FERICIŢI CEI CE PLÂNG, CĂ ACEIA SE VOR MÂNGÂIA."
    Închei aici prin cuvintele Sfântului Vasile cel Mare: "Învată-te, omule, că din nişte învăţături ca acestea să vii întru înţelegerea Raiului şi să ajungi la zorile dinaintea luminii, unde răsare lumina cunoştinţei şi unde raiul desfăţării s-a sădit". Amin.



    Articol de Laurenţiu Partocică